Ritueelbegeleiding - Christien van Bergen
15842
page-template-default,page,page-id-15842,page-parent,bridge-core-3.1.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.5.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive
 

Ritueelbegeleiding

Een ding in het leven is zeker. Er komt voor iedereen een moment waarbij je in aanraking komt met afscheid nemen van het leven. Soms verwacht, helaas vaak onverwacht.

Persoonlijk afscheid nemen is maatwerk. Hoe zou jij het willen?

Het antwoord op deze vraag kan voor iedereen anders zijn. Ieder mens is per slot van rekening uniek. Ik geloof in de kracht van eigenheid, ook als het gaat om afscheid nemen. Afscheid nemen op een manier die bij jou past zorgt voor een goed gevoel. Dit helpt je in het rouwproces. Als ritueelbegeleider begeleid en inspireer ik jou en je naasten om samen vorm en inhoud te geven aan een authentieke en betekenisvolle afscheidsviering. Waarbij recht wordt gedaan aan het leven van de overledene. Met respect voor wie je bent en ongeacht waar je wel of niet in gelooft. Met ruimte voor mooie, maar soms ook minder mooie herinneringen. Ruimte voor een lach en een traan.

Wat ik voor je kan doen:

Dit alles verbind ik tot een passend geheel; een afscheid dat raakt en dat houvast geeft om weer een eerste stap te zetten naar een leven zonder deze ene bijzondere persoon.

Betrokken luisteren naar jullie gevoelens, wensen en ideeën om te horen wat jullie belangrijk vinden.

In samenspraak ondersteuning bieden op maat, met ruimte voor eigen inbreng en talenten.

Samen met jullie op zoek gaan naar de rode draad in het leven van die ene bijzondere persoon.

Wie was deze unieke persoon en wat heeft hij of zij betekent in het leven van anderen?

Dit met de juiste woorden, beelden en muziek vertalen naar een verhaal wat kracht en troost geeft. Ook als het leven niet alleen over rozen ging.

Dit verhaal kracht geven met symbolen en rituelen.

Jou inspireren met creatieve input, kennis en ervaring.

Met aandacht voor alle betrokkenen en ruimte voor verschillen die er soms zijn.